Adak-Akika ve Şükür Kurbanı

Sümbül Efendi İlim ve Hizmet Vakfı olarak

Kurban çalışma faaliyetlerini Türkiye, Gazze, Afrika ve Yemen bölgelerinde devam ettirmektedir.

Adak, Akika, Şükür ve Şifa kurbanlarınızı kestirmek isterseniz, Sümbül Efendi İlim ve Hizmet Vakfı aracılığı ile kestirebilirsiniz. Bağışlanan kurbanlar bazen Türkiye’de bazen de Afrika, Gazze ve Yemen gibi yurtdışı ülkelerinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Kurbanlar, okullarda, medreselerde, yetimhanelerde sağlıklı koşullarda kesilerek ihtiyaç sahibi kimsesizlere ve yoksullara dağıtılmaktadır.

Dinimizde adak kurbanı kesmek vaciptir. Adak kurbanını Kurban Bayramı’nda kesilen kurbandan ayıran özellik, bir şeyin ya da bir şartın gerçekleşmesi üzerine kurbanın adanmasıdır. Kurban Bayramı’nda kesilen kurban ise dini vazifeyi yerine getirmek içindir. Adak kurbanı fakirlere dağıtılır.

Akika kurbanı ise bir çocuk doğduğunda Allah’a şükran olarak kesilen kurbandır.

Şükür kurbanı, bir kimsenin istediğine ulaşması sonrası kesilen kurbandır. Ancak istediğine ulaşan kişi kurban adağında bulunmamışsa kesmek zorunda değildir.

Şifa kurbanı ise,
hastalıktan kurtulmak için kurban kesilir fakirlere dağıtılır. Kurban ibadeti için, vekaletleri alınan kurbanların kesimi ile ilgili İslami hassasiyetler bulunur.
Afrika’da, Gazze’de ve Yemen’de yaşayan ihtiyaç sahibi insanlar bulunmaktadır. Vakfımız, hayırseverlerin vekalet ettiği kurbanlıklar için,

bölgede bulunan en güvenilir hayvanların seçimi ile işe başlar. Kurbanlıklar tüm İslami hassasiyetlere uygun olarak kesilir. Daha sonra ihtiyaç sahipleri belirlenir ve kişilere ulaştırılır.
Kurban bağışları Vakfımızın hesaplarına ulaştıktan sonra kişiden vekalet alınarak 1 hafta içerisinde kesilir.

VACİP KURBAN
Kurban Şükürdür. Bereketi Paylaştıkça büyür.

Kurban; birliği, beraberliği, hali anlamayı, vefakârlığı ve paylaşmayı gösterir bize. Bir yetimin bir mahzun kalbin sevincine, mutluluğuna, samimi duasına ortak eder bizi.

Yetimlere ve ihtiyaç sahiplerine huzur, bizlere bereket sağlar.

Kurbanınız, ocağında yemek pişiremeyen annelerin, evini geçindiremeyen boynu bükük babaların ve hayatında henüz et yememiş yetimlerin bulunduğu ihtiyaç sahibi bölgelerde kesilsin, onlara da bayram olsun.

Sümbül Efendi Vakfı olarak kurban bağışlarınızı ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz.. .

Detaylı bilgi için;

💻 www.sumbulefendivakfi.org

. “Bir müslümanın,

Din kardeşinin ihtiyacını karşılaması
On yıl ibadetten iyidir.”
(Hadisi Şerif)

BAĞIŞ SAYFASI